SOCOTEC is uw onafhankelijke partner voor GebouwPrestatie sinds 1997 

Bouwkundige keuringen

Heeft u een woning op het oog? Dan is het raadzaam deze bouwkundig te laten keuren. Zo krijgt u inzicht in de staat van de woning, een raming van eventuele herstelkosten én u staat juridisch sterker in het kader van uw onderzoeksplicht. SOCOTEC helpt u te weten wat u koopt.

Onze vakkundige inspecteurs bekijken en rapporteren over tal van aspecten van de woning. Vraagt uw geldverstrekker om een bouwkundig rapport? Al onze rapportages zijn voorzien van de NHG bijlagen en worden gegarandeerd geaccepteerd door alle geldverstrekkers in Nederland.

Wij verzorgen bouwkundige keuringen voor alle types panden. Volgens de geldende normen, met duidelijke toelichting en tegen scherpe tarieven.

Meer informatie over bouwkundige keuringen

Om de bouwkundige keuring uit te voeren bezoekt één van onze experts de woning. Hierbij kunt u vanzelfsprekend aanwezig zijn. Tijdens een rondgang door de woning bekijkt de inspecteur allerlei bouwkundige aspecten. Na afronding van de keuring beschrijft de inspecteur diens bevindingen in een uitgebreide rapportage die u al binnen enkele dagen van ons ontvangt.

Onderdelen van de woning die worden beoordeeld zijn onder meer de gevels, vloeren, kelder, riolering, het dak en de dakconstructie, het sanitair, de kozijnen, waterleidingen, schoorsteen, dakdoorvoeren, keuken, trappen, tegelwerk, schilderwerk, hang- en sluitwerk en kitwerk. Al deze elementen worden realistisch beoordeeld, waarbij u wordt gewaarschuwd voor mogelijke gebreken en tekortkomingen van de woning en een raming krijgt van de hieraan verbonden herstelkosten op korte en middellange termijn.

Met de resultaten weet u wat u te wachten staat, onderhandelt u scherper en maakt u onderaan de streep een nog meer weloverwogen aankoopbesluit voor de woning of het bedrijfsobject in kwestie.

Expertise | deskundigheidsonderzoek


Bij schade of gebreken aan uw woning, bedrijfslocatie of ander vastgoed worden beide partijen het niet altijd direct eens over de oorzaak, schuld en herstelkosten. Met een (juridisch) deskundigenonderzoek van SOCOTEC kunt u verder!

Een (juridisch) deskundigenonderzoek, ook wel expertiseonderzoek of contra-expertise genoemd, biedt u een onafhankelijke, deskundige mening over de oorzaak en gevolgen van schade of gebreken. Zeker als uw tegenpartij aansprakelijkheid ontkent of bedragen betwist, biedt een onafhankelijk onderzoek u de bewijskracht die u nodig heeft.

SOCOTEC voert deze deskundigenonderzoeken al jarenlang uit voor particuliere en zakelijke klanten, maar ook voor bijvoorbeeld lokale overheden, VvE's en woningcorporaties.

Meer informatie over het deskundigenonderzoek

Schade lijden of verborgen gebreken ontdekken is niet alleen kostbaar, het is ook bijzonder vervelend. Nu in het Nederlands recht geldt 'wie stelt moet bewijzen', rust de verplichting op u om te bewijzen dat uw tegenpartij verantwoordelijk is voor de schade als deze diens aansprakelijkheid niet vrijwillig erkent. Het SOCOTEC helpt u hierbij.

Onze werkwijze bij een deskundigheidsonderzoek

Voor een deskundigenonderzoek doen wij eerst een telefonische intake om een indruk te krijgen van de situatie en u van een richtprijs te voorzien. Vervolgens bezoekt één van onze deskundigen de locatie en wordt de schade opgenomen. Ook worden hierbij de oorzaken zo nauwkeurig mogelijk bepaald. Vaak zien onze deskundigen details en aspecten die bepaalde scenario's uitsluiten en zo een mogelijke verklaring of ontkenning van uw tegenpartij kunnen ontkrachten.

Ook als uw tegenpartij al een deskundigenonderzoek heeft laten uitvoeren waarvan u de uitkomsten in twijfel trekt, kunt u een beroep op ons doen voor een deskundigenonderzoek dat wordt uitgevoerd als contraexpertise. Vanzelfsprekend kunt u hierbij volledig uitgaan van een betrouwbaar en gedegen onderzoek, dat u de bewijslast biedt om uw schade of het gebrek zo snel en soepel mogelijk op te lossen.

MeerJarenOnderhoudsplan & Duurzaam MeerJarenOnderhoudsplan


Of het nu gaat om bijzondere objecten zoals kerkgebouwen, monumenten of boerderijen, of grootschalige faciliteiten zoals kantoren, flatgebouwen of appartementencomplexen, allen hebben ze regelmatig onderhoud nodig om hun waarde, uitstraling en comfort te behouden. Hierbij komen veel aspecten kijken. Denk bijvoorbeeld aan het schilderwerk, de levensduur van houten elementen zoals kozijnen, duurzaamheidsaspecten zoals het vervangen van verlichting met LED, het voegwerk en vele andere aspecten. Een meerjarenonderhoudsplan geeft u een compleet overzicht van al deze aspecten op individueel niveau, en een totaalplaatje van wat u elk jaar kunt verwachten aan werk en kosten. Zo heeft u duidelijkheid vooraf en voorkomt u verrassingen achteraf.
Is uw MJOP alweer enige jaren oud? Dan kan Socotec u ook van dienst zijn met een losse of jaarlijkse update van uw plan. Dit geeft u praktisch 100% zekerheid over de onderhoudskosten voor uw pand.

Bent u ook op zoek naar duurzaamheidsadvies in het onderhoudsplan? Als onderhoud toch op de agenda staat, is het interessant om te verkennen welke mogelijkheden voor verduurzamingsmogelijkheden er zijn. Deze investeringen verdienen zichzelf veelal vanzelf terug én voegen waarde toe aan uw vastgoed. Bent u benieuwd naar wat wij voor uw duurzame meerjarenonderhoudsplan kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Offerte aanvragen?

Heeft u hierover aanvullende vragen of wilt u een offerte opvragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.