SOCOTEC is uw onafhankelijke partner voor GebouwPrestatie sinds 1997 

Energielabel C kantoren

Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Dit betekent een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per m2 per jaar.  Voldoet het pand dan niet aan de eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. Bekijk hier de beslisboom voor Energielabel C kantoren, zoals deze wordt gehanteerd door de overheid. 

Vraag direct een energiecertificaat met maatwerkadvies aan, om het energielabel en de eventueel benodigde maatregelen in beeld te krijgen.

Energielabel C

Energielabel C kantoren verplicht?

Met de invoering van de NTA 8800 per 1 januari 2021 wordt het energielabel vanaf die datum bepaald via deze nieuwe berekeningsmethode. Tot en met 31 december 2020 gold de EPC/EI-berekeningsmethode op basis van de NEN 7120. Deze energielabels blijven 10 jaar geldig.

De volgende vragen zijn bepalend of uw kantoor labelplichtig is:

1. Bent u eigenaar van een kantoorgebouw?
2. Is het kantoorgebouw (of een gedeelte daarvan) een Rijks-, provinciaal of gemeentelijk monument?
3. Is de gebruiksoppervlakte aan kantoorfuncties in het/de kantoorgebouw(en) minstens 50% van de totale gebruiksoppervlakte van het gebouw waarvan deze deel uitmaakt/uitmaken?
4. Is de totale gebruiksoppervlakte van het/de kantoorgebouw(en), dus alle kantoorfuncties en nevenfuncties samen, minstens 100 m2?

In deze Infographic, opgesteld door het RVO, worden diverse praktijksituaties weergegeven, waarmee u kunt bepalen of uw pand labelplichtig is.

Bron: RVO

Vragen?

Heeft u hierover aanvullende vragen, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.