Sinds 1999 adviseur energiebesparing in Noord/ Noord-Oost Nederland

NEN 2580 meetrapport

Heeft u een NEN 2580 meetrapport nodig? Bij de opname voor het energiecertificaat, kunnen onze adviseurs van SOCOTEC de benodigde gegevens voor een NEN 2580 meetrapport gelijktijdig opnemen.

Voor het bepalen van oppervlakten is de NEN 2580 dé norm. Er zijn twee typen meetrapporten, type A door opname op locatie, type B op basis van actuele tekeningen. Door het gelijktijdig in te plannen met een opname van een energiecertificaat, krijgt u een NEN 2580 meetrapport type A. Ook is het mogelijk het gebouw 3D in te laten scannen. Er wordt dan een digitale kopie gemaakt van het gebouw. Dit heet ook wel een Digital Twin. Op basis van deze digitale kopie is het mogelijk 2D en 3D tekeningen te produceren.

Wat is NEN 2580?

Het is een Nederlandse norm die termen, definities en bepalingsmethoden bevat voor oppervlakten van terreinen, die bestemd zijn voor gebouwen en voor de vloeroppervlakten en inhoud van gebouwen of delen daarvan.

Het doel van deze norm is de vergelijkbaarheid van gebouwen te verbeteren. Er wordt gebruik gemaakt van een uniforme bepaling van basisgegevens dat resulteert in vergelijkbare informatie over de verhoudingen tussen hoeveelheden (in m2 en m3) en kosten.

De norm beschrijft diverse soorten oppervlakten en inhouden van gebouwen. De volgende twee normen worden veelal toegepast:

  • - Gebruiksoppervlakte (GO)
  • - Verhuurbare vloeroppervlakte (VVO, voor utiliteitsbouw)

 

Nieuwe input voor jaarrekening woningcorporaties

Vanaf 2021 is het volgens het Handboek Marktwaardering 2019 verplicht om de gebruikersoppervlakte van woningen te berekenen op basis van de NEN 2580.

Er zijn drie methodes, waarmee u uw NEN 2580 op orde kunt krijgen, bekijk onze video:

 

Digital Twin voor NEN2580

Door het toepassen van Digital Twin via Gebouw Informatie Platform is het mogelijk om eenvoudig en betrouwbare NEN2580 meetrapportages te genereren voor het marktwaardingsproces. Het voordeel van een Digital Twins is dat deze niet verlopen, maar ze zijn ook eenvoudig (zelf) aanpasbaar. Daarnaast worden zowel gebruiksoppervlaktes, meetrapportages als plattegronden automatisch geüpdatet bij een wijzing (ook in norm). Hiermee heeft u jaarlijks eenvoudig nieuwe meetrapportages.

Vragen?

Heeft u hierover aanvullende vragen, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

 

Energielabel woning of gebouw nodig?

Plan direct

Vragen? Bel ons

0593 541045