SOCOTEC is uw onafhankelijke partner voor GebouwPrestatie sinds 1997 

NEN 2580 meetrapport

Heeft u een NEN 2580 meetrapport nodig? Bij de opname voor het energiecertificaat, kunnen onze adviseurs van SOCOTEC de benodigde gegevens voor een NEN 2580 meetrapport gelijktijdig opnemen.

Voor het bepalen van oppervlakten is de NEN 2580 dé norm. Er zijn twee typen meetrapporten, type A door opname op locatie, type B op basis van actuele tekeningen. Door het gelijktijdig in te plannen met een opname van een energiecertificaat, krijgt u een NEN 2580 meetrapport type A. Ook is het mogelijk het gebouw 3D in te laten scannen. Er wordt dan een digitale kopie gemaakt van het gebouw. Dit heet ook wel een Digital Twin. Op basis van deze digitale kopie is het mogelijk 2D en 3D tekeningen te produceren.

Wat is NEN 2580?

Het is een Nederlandse norm die termen, definities en bepalingsmethoden bevat voor oppervlakten van terreinen, die bestemd zijn voor gebouwen en voor de vloeroppervlakten en inhoud van gebouwen of delen daarvan.

Het doel van deze norm is de vergelijkbaarheid van gebouwen te verbeteren. Er wordt gebruik gemaakt van een uniforme bepaling van basisgegevens dat resulteert in vergelijkbare informatie over de verhoudingen tussen hoeveelheden (in m2 en m3) en kosten.

De norm beschrijft diverse soorten oppervlakten en inhouden van gebouwen. De volgende twee normen worden veelal toegepast:

  • - Gebruiksoppervlakte (GO)
  • - Verhuurbare vloeroppervlakte (VVO, voor utiliteitsbouw)

 

Offerte aanvragen?

Heeft u hierover aanvullende vragen of wilt u graag een offerte ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.